Zöldséges tócsni
Hozzávalók
Elkészítés
-
- Megmossuk a cukkinit, megtisztítjuk a sárgarépát, meghámozzuk a burgonyát és mindhármat durvábbra reszeljük. Sózzuk, és 10 percre félretesszük.
- Keverjük a lisztbe a szódabikarbónát, a paprikát, a fokhagymát, a borsot.
- A besózott zöldségekből nyomkodjuk ki az eresztett levet. Egy tálban adjuk hozzá a zöldségekhez a lisztes keveréket, a szárított kakukkfüvet, a petrezselymet és alaposan dolgozzuk össze. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
- Kis golyókat készítünk a keverékből (10- 12 db lesz belőle).
- Forrósítsunk olajat egy nem tapadó serpenyőben, helyezzük bele a kissé szétlapított golyókat és lapítsuk tovább 1,5-2 cm vastagra. Időnként megforgatva aranybarnára sütjük őket. Ha nem elég nagy a serpenyő, több részletben sütjük ki őket.
- Ha kész, papírra szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja róluk.
Megjegyzés
A ropogós tócsnikat elkészülte után a legjobb, ha azonnal elfogyasztjuk. Hűtőben másnapra is eltehető, ilyenkor tálalás előtt melegítsük fel.