Sóskafőzelék
Hozzávalók
Elkészítés
-
Egy fazékban az olajon dinszteljük meg a finomra aprított, kissé sózott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a sóskát. Ha frisset használunk alaposan mossuk meg, a vastagabb ereitől (ha van) szabadítsuk meg a leveleket, és öntsük fel annyi vizzel amennyi ellepi, mirelit esetén adjunk hoizzá 2,5 dl vízet.
Ízesítsük sóval és cukorral ízlés szerint, és néhány perc alatt főzzük össze.
Egy bögrében készítsünk a lisztből és a tejfölből habarást, majd keverjük ki egy kevés lével a sóskafőzelékből. Öntsük vissza az egészet a fazékba.
Botmixerrel dolgozzuk simára az alapot (mirelit esetén valószínűleg nem szükséges). Ezzel kész. Melegen és hidegen is fogyasztható.
A sóskafőzelék önmagában elég sovány ebéd lenne, ezért készítsünk mellé feltétet. Ez lehet egyszerű főtt krumpli vagy főtt tojás. Legjobb egyszerre mindkettő.