Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Adag: 4 Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű
Recept nyomtatása
0 Hozzáadás a kedvencekhez

Sóskafőzelék

Előkészítés 15 perc Elkészítési idő 30 perc Nehézség: Könnyű Adag: 4 Jellemző évszak: Tavasztól őszig

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban az olajon dinszteljük meg a finomra aprított, kissé sózott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a sóskát. Ha frisset használunk alaposan mossuk meg, a vastagabb ereitől (ha van) szabadítsuk meg a leveleket, és öntsük fel annyi vizzel amennyi ellepi, mirelit esetén adjunk hoizzá 2,5 dl vízet.

    Ízesítsük sóval és cukorral ízlés szerint, és néhány perc alatt főzzük össze.

    Egy bögrében készítsünk a lisztből és a tejfölből habarást, majd keverjük ki egy kevés lével a sóskafőzelékből. Öntsük vissza az egészet a fazékba.

    Botmixerrel dolgozzuk simára az alapot (mirelit esetén valószínűleg nem szükséges). Ezzel kész. Melegen és hidegen is fogyasztható.

    A sóskafőzelék önmagában elég sovány ebéd lenne, ezért készítsünk mellé feltétet. Ez lehet egyszerű főtt krumpli vagy főtt tojás. Legjobb egyszerre mindkettő.

     

     

     

     
     

     

     

     
Recept értékelése
Recept értékelése
Add a question
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Min
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Ha tetszik a recept, itt megoszthatod.