Vegán kolbász

Vegán kolbász

Adag: 4 Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: Középszint Vegán
Recept nyomtatása
0 Hozzáadás a kedvencekhez

Vegán kolbász

Előkészítés 15 perc Elkészítési idő 1 óra 5 perc Nehézség: Középszint Adag: 4

Hozzávalók

Elkészítés

    • A hagymát, a fokhagymát,  az olajat, a szójaszószt, a lé nélküli csicseriborsót, egy tálba tesszük és botmixerrel (aprítóval) kissé összedolgozzuk (nem kell pépesre). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a vizet.
    • A búzasikérbe keverjük a száraz fűszereket (kömény, kakukkfű, paprika, római kömény, sörélesztő) és a lisztet.
    • Beletöltjük az összeturmixolt fűszereket és kézzel alaposan összegyúrjuk.
    • Négy egyenlő részre osztjuk a szejtánt és kolbász formájúra alakítjuk őket. Ezután betekerjük a kolbászokat folpackba, a végeket összesodorva, majd alumínium fóliába is csavarjuk be, jó szorosan.
    • Párolóedényben 40-45 perc alatt megfő. Hagyjuk kihűlni, aztán csomagoljuk ki.

Megjegyzés

A fűszerezés ízlés szerint módosítható. Hűtőszekrényben egy hétig simán eláll, de le is fagyasztható.

Recept értékelése
Recept értékelése
Add a question
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Min
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Ha tetszik a recept, itt megoszthatod.