Vegán kolbász
Hozzávalók
Elkészítés
-
- A hagymát, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a lé nélküli csicseriborsót, egy tálba tesszük és botmixerrel (aprítóval) kissé összedolgozzuk (nem kell pépesre). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a vizet.
- A búzasikérbe keverjük a száraz fűszereket (kömény, kakukkfű, paprika, római kömény, sörélesztő) és a lisztet.
- Beletöltjük az összeturmixolt fűszereket és kézzel alaposan összegyúrjuk.
- Négy egyenlő részre osztjuk a szejtánt és kolbász formájúra alakítjuk őket. Ezután betekerjük a kolbászokat folpackba, a végeket összesodorva, majd alumínium fóliába is csavarjuk be, jó szorosan.
- Párolóedényben 40-45 perc alatt megfő. Hagyjuk kihűlni, aztán csomagoljuk ki.
Megjegyzés
A fűszerezés ízlés szerint módosítható. Hűtőszekrényben egy hétig simán eláll, de le is fagyasztható.