Gulyásleves szejtánnal
Hozzávalók
Elkészítés
Leves
-
A egyik hagymát kockákra vágjuk, és elkezdjük pirítani 2 ek olajon. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd azokkal is 1-2 percig pirítjuk.
A hagymás alapot felöntjük kb. 2 dl vízzel, és főzzük, míg a víz nagyrésze elpárolog. Kivesszük a babérleveleket, a többit botmixerrel pépesítjük, félretesszük.
Apróra vágjuk a másik hagymát, 2 kanál olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott szejtánt.
Pár perc pirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rátöltjük a pépesített hagymás alapot, hozzáadjuk a köményt. Beletesszük a felkarikázott répát, a felszeletelt fehérrépát, majd hozzákeverjük a darált paprikát is, és felöntjük 1,5-2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 perc főzés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul.
Végül tegyük bele a csipetkét és 2-3 perc után zárjuk el a lángot a leves alatt.
Csipetke
-
Egy tálba üssük bele a tojást, sózzuk, keverjük össze, adagoljuk hozzá a lisztet és gyúrjunk belőle kemény tésztát. Az elkészült tésztát letakarva pihentessük 10-15 percig, majd tépkedjük kis darabokra.