Gulyásleves szejtánnal

Gulyásleves szejtánnal

Adag: 6 Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Középszint
Recept nyomtatása
0 Hozzáadás a kedvencekhez

Gulyásleves szejtánnal

Előkészítés 20 perc Elkészítési idő 45 perc Nehézség: Középszint Adag: 6

Hozzávalók

Elkészítés

Leves

  1. A egyik hagymát kockákra vágjuk, és elkezdjük pirítani 2 ek olajon. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd azokkal is 1-2 percig pirítjuk.
    A hagymás alapot felöntjük kb. 2 dl vízzel, és főzzük, míg a víz nagyrésze elpárolog. Kivesszük a babérleveleket, a többit botmixerrel pépesítjük, félretesszük.
    Apróra vágjuk a másik hagymát, 2 kanál olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott szejtánt.
    Pár perc pirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát, majd rátöltjük a pépesített hagymás alapot, hozzáadjuk a köményt. Beletesszük a felkarikázott répát, a felszeletelt fehérrépát, majd hozzákeverjük a darált paprikát is, és felöntjük 1,5-2 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 perc főzés után hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, addig főzzük, míg minden zöldség megpuhul.
    Végül tegyük bele a csipetkét és 2-3 perc után zárjuk el a lángot a leves alatt.

Csipetke

  1. Egy tálba üssük bele a tojást, sózzuk, keverjük össze, adagoljuk hozzá a lisztet és gyúrjunk belőle kemény tésztát. Az elkészült tésztát letakarva pihentessük 10-15 percig, majd tépkedjük kis darabokra.
Recept értékelése
Recept értékelése
Add a question
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Min
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Ha tetszik a recept, itt megoszthatod.