Rakott káposzta

Rakott káposzta

Adag: 4 Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Középszint
Recept nyomtatása
0 Hozzáadás a kedvencekhez

Rakott káposzta

Előkészítés 15 perc Elkészítési idő 55 perc Nehézség: Középszint Adag: 4 Jellemző évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés

    • A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, és az alaposan (vagy ízlés szerint) kimosott káposztát. Kevés vízzel fedő alatt 20 percet pároljuk. A rizst sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt a ráreszelt sajttal összekeverjük. A szejtánt ledaráljuk, a virslit felkarikázzuk és az apróra vágott lila hagymával egy pár percet pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
    • Egy vajjal kikent jénai tálba alulra a káposzta egyharmadát tesszük, majd erre jön a sajttal kevert rizs fele, a szejtán-virsli keverék fele, és egy vékony réteg tejföl. Még egyszer megismételjük, majd káposztával zárjuk a rétegeket.
    • A maradék tejfölt kikeverjük a tojással, egy csapott evőkanál liszttel, majd a káposzta tetejére öntjük.
       
      180 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje őzbarnára nem pirul.
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Min
0 Hozzáadás a kedvencekhez
Ha tetszik a recept, itt megoszthatod.