Rakott káposzta
Hozzávalók
Elkészítés
-
-
A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, és az alaposan (vagy ízlés szerint) kimosott káposztát. Kevés vízzel fedő alatt 20 percet pároljuk. A rizst sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt a ráreszelt sajttal összekeverjük. A szejtánt ledaráljuk, a virslit felkarikázzuk és az apróra vágott lila hagymával egy pár percet pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
-
Egy vajjal kikent jénai tálba alulra a káposzta egyharmadát tesszük, majd erre jön a sajttal kevert rizs fele, a szejtán-virsli keverék fele, és egy vékony réteg tejföl. Még egyszer megismételjük, majd káposztával zárjuk a rétegeket.
-
A maradék tejfölt kikeverjük a tojással, egy csapott evőkanál liszttel, majd a káposzta tetejére öntjük.
-