Nagyi tudja…

    • Nem siratod meg a hagymapucolást, ha megmosod hideg vízben és a kést is bevizezed, mielőtt vágni kezded.
    • Ha a fokhagyma gerezdet a mikróba teszed pár másodpercre, a héja egyben leválasztható.

        • A déli gyümölcsöket ne tedd a hűtbe. Pl. a banán nagyon hamar megfonnyad.

        • Könnyen lejön a paradicsom héja, ha egy rövid időre forró vízbe mártod, majd közvetlenül utána jéghidegbe. Ha a fagyasztóbol veszed ki forró víz alatt tökéletesen eltávolítható a héj.
        • Ha a tojáshéj véletlenül a tálba esett, vizezd be az ujjadat, rá fog tapadni a héj, könnyen kiveheted.
        • Ha sütemény sütésekor a tészta teteje már kész, de belül még nyers, takard le egy darab alufóliával a süteményt, így nem ég meg a teteje és úgy süsd tovább. A belseje tovább sül.
        • Nem fut ki a tej a lábasból, ha a tetejére egy fakanalat teszel keresztben. 

       

Vélemény, hozzászólás?