12,5dkg konzerv csicseriborsó (fél doboz konzerv, lé nélkül)
2tk olaj
1fej hagyma (felkockázva)
4gerezd fokhagyma (apróra vágva)
1db paradicsom (kisebb, darabolva)
1ek szójaszósz
1dl víz (több, vagy kevesebb szükség szerint)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
1
A hagymát, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a lé nélküli csicseriborsót, egy tálba tesszük és botmixerrel (aprítóval) kissé összedolgozzuk (nem kell pépesre). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a vizet.
A búzasikérbe keverjük a száraz fűszereket (kömény, kakukkfű, paprika, római kömény, sörélesztő) és a lisztet.
Beletöltjük az összeturmixolt fűszereket és kézzel alaposan összegyúrjuk.
Négy egyenlő részre osztjuk a szejtánt és kolbász formájúra alakítjuk őket. Ezután betekerjük a kolbászokat folpackba, a végeket összesodorva, majd alumínium fóliába is csavarjuk be, jó szorosan.
Párolóedényben 40-45 perc alatt megfő. Hagyjuk kihűlni, aztán csomagoljuk ki.
Megjegyzés
A fűszerezés ízlés szerint módosítható. Hűtőszekrényben egy hétig simán eláll, de le is fagyasztható.